ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

    Σήμερα πήγαμε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο. Ξεναγός μας ήταν ένας δόκιμος αξιωματικός. Πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν το καλύτερο πολεμικό πλοίο των Ελλήνων, το «Έλλη». Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο πλοίο αλλά και πολύ ισχυρό. Οι Ιταλοί το τορπίλισαν και αυτό έγινε η αιτία του πολέμου Ελλήνων-Ιταλών.                                                                         Στη συνέχεις είδαμε κράνη, όπλα και ρούχα Ελλήνων στρατιωτών. Είδαμε κράνη Ιταλικά, Γερμανικά και Ελληνικά. Παρατηρήσαμε γελοιογραφίες και εφημερίδες εκείνης της εποχής. Είδαμε πίνακες του Αλεξανδράκη και άλλων ζωγράφων που έδειχναν στρατιώτες της πρώτης γραμμής να πολεμούν, αεροπόρους σε μάχες και ναυτικούς σε καράβια μες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Παρατηρήσαμε μια φορεσιά νοσοκόμας, στολή στρατιώτη, θερινή και χειμερινή στολή αεροπόρου, εύζωνα του πεζικού και στολή στρατηγού.                           Έπειτα είδαμε όπλα Ελλήνων πολεμιστών. Κανόνια, πυροβόλα, αυτόματα.

    Κατεβήκαμε στον κάτω όροφο και εκεί είδαμε μια προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Παρατηρήσαμε όπλα Ελλήνων πολεμιστών του 1821, του 1940, των Βαλκανικών πολέμων και τέλος όπλα και χειροβομβίδες των Ελλήνων του πολέμου εναντίον των Γερμανών.

    Ο ξεναγός μας είπε πως η λέξη ΑΕΡΑΣ που φώναζαν οι Έλληνες στο μέτωπο της Αλβανίας σημαίνει Αμερική, Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία, Συμμαχία.

    Η επίσκεψή μας στο πολεμικό Μουσείο ήταν πάρα πολύ ωραία και μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα.

Παπαδόπουλος Πάνος-Σιωπίδου Ρούλα-Σεβαστέλλης Νίκος

E2τάξη 8ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης