8ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Ανακοινώσεις 1η ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

1η ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Η ενημέρωση των μαθητών/τριών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σχολικής διαδικασίας. Έτσι σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/τριες με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Το σχολείο μας, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποίησε τη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 την πρώτη προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών. Η άσκηση ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί.

Όλοι οι μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας, προφυλάχτηκαν, αρχικά, κάτω από τα θρανία τους και αμέσως μετά εκκένωσαν το κτήριο σε ελάχιστο χρόνο, για να συγκεντρωθούν στην αυλή, όπως θα έκαναν και σε περίπτωση πραγματικού σεισμού.

Related Post

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ1 ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΖΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ1 ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΖ

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ» ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024 Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Δ1 κυρία Κεραμάρη Στέλλα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του